19 май 2017

Кампания за набиране на средства за нови витражи на храм „Рождество Богородично“

0 Comment

Храм „Рождество Богородично“ на ул.“Балканджи Йово“ 18 в ж.к. Лагера в София е една от любимите църкви на жителите на р-н „Красно село“.  Църквата е светла и просторна и привлича ежедневно множество посетители.

Храмът е обновен през 2006 г., когато е положена мраморна настилка, притворът е разширен и облицован с мраморни плочи, корабната част е значително разширена, изградени са два нови параклиса. За съжаление обаче, повече от 10 години след ремонта стените на храма все още са бели, а стъклата на прозорците – с обикновени стъкла.

Поставянето на стъклени витражи на прозорците на храма не само ще изпълни изискванията на православния канон, но ще  вдъхне живот на пространството и ще придаде неповторима атмосфера.

Храм „Рождество Богородично“ стартира на 1 юни 2017 г. дарителска кампания за набиране на средства за изработване и поставяне на стъклени витражи на храма.

Предвижда се кампанията да приключи до 30 август 2017 г. и на 08 септември – празникът „Малка Богородица“ – храмът да посрещне миряните в обновения храм.

Аркон Нет храм

[top]